DE Eilanden

Door: Daan

Blijf op de hoogte en volg Daan

23 Augustus 2007 | Thailand, Bangkok

Thailand!

Na een lange reis dag; eerst 14 uur in de nachtrein daarna nog 5 uurtjes in gewone trein, kwamen we (was samen met kerel uit Ierland) in Surat Thani aan waar we gingen overnachten om vervolgens de volgende dag naar “ de eilanden” te gaan. Was mijn eerste overnachting in Thailand en had al iets gehoord over de bedden...je kan hier dus niet even op je bed springen (voor mensen jackass zelfs te link), is echt keihard!
Volgende dag “even” op Maartje gewacht op ferry station, achteraf veel geluk gehad. Wij waren er vanuit gegaan dat er 1 plaats was waar alle boten vanuit vertrokken achteraf bleek dat er vele stations waren en dat we toevallig om dezelfde aankwamen.
Na 3.5 uur boot en 30 min taxi naar strandje waar we heen wilden (onverharde weg overal) kwamen eindelijk toch wel in soort van paradijs aan. Super mooi strand heldere zee en overal hele relaxedte strandtentjes.
Volgende dag op het strand deed ik mijn imitatie als engelsman weer eens perfect. Na een paar uur moest ik helemaal verbrand afhaken en komende drie dagen kon ik niet meer in de zon (het is niet dat ik dat kon weten na zeven maanden).
In de volgende dagen was Maartje naar een ander eilandje gegaan om daar te snorkelen. En ik belande samen met Doesjka (meisje uit rotterdam) op een ander strandje. Zij wilde daar heen om Yoga lessen te gaan volgen en aangezien ik me kapot verveelde in mijn hutje leek het me gezellig om mee te gaan. Uiteindelijk bleek het een heel speciaal plaatsje te zijn. Je kon er alleen met de boot komen (helemaal omringd met bergen) dus alle mensen die daar waren, waren er heel bewust. Later bleek waarom, het was namelijk echt een soort van spiritueel oord. Er waren continue allerlei “lessen” (zie foto’s) de “dance your animal” was een toppertje..
Het leven verder was vrij basic bijvoorbeeld alleen maar stroom tussen 18.00 en 23.00. Toch was het echt super daar, de mensen waren allemaal erg relaxed het eten was echt fanatisch, het was echt zoooo rustig daar EN massage’s. Ik ga de eerste nooit meer vergeten, nadat iedereen vertelde dat die massage’s zo relaxed waren dacht ik oke ga er ook maar aan beginnen. Dus ik naar zo’n tentje, staan er 3 meiden 2 kleine fragiele meisjes EN 1 hele grote….niet die grote niet die grote niet die grote niet..shit die grote!
Ik had al wel gehoord dat een Thaise massage een beetje pijnlijk kan zijn maar dit was echt een totale martelgang ik wou dat ik er foto’s van had, die reus op mijn rug en dan relaxsss tegen me zeggen (dat ik echt dacht HOE) ook sloeg ze regelmatig om mijn spieren (wat weet Bart Wirken wat wij niet weten) waar ik dan echt van schrok. Ook na die “massage” had ik het gevoel dat ik door 20 negers in elkaar was geschopt. Later vertelde iemand dat het niet altijd zo (gevoel dat ze bepaalde gevoelige informatie willen) is en dat veel thaise massage’s normaal heel fijn zijn.
Later die week heb ik nog een aantal andere massage’s gehad (voeten, nek schouders) en die waren wel echt heel relaxed….

De 21ste hadden we afgesproken op Ko Pnan Nan om daar naar een “half moon party” te gaan. Deze party was op het populaire gedeelte van het eiland echt een soort Llorret de Mar dorpje zonder dat feest waren we daar echt nooit gekomen.
De Party zelf was echt super, in de jungle hadden ze soort festival opgezet; een grote dj boot met daaromheen allemaal “standjes” waar je drinken/eten/rommel kon kopen. Heb er nog geen foto’s van maar zodra (iemand mailt die naar me) ik die heb zet ze erop. Was echt een top avond!

Inmiddels, na weer een nachttreintje, in Bangkok beland en ga me zo maar even beraden over wat ik de komende weken (ga rond half sept naar huis (gaat zoveeeel pijn doen)) ga doen.

Ik hou jullie op de hoogte!!

Tot VEEL te snel

Daan

• 23 Augustus 2007 - 11:38

Harrie En Nanny:

Goh Daan, dat soort massages, had er wel van gehoord, maar toch...zou dat nu echt zo goed zijn?? Wij hadden perfecte massages in Thailand, maar ja, niet van zo'n manwijf dus.
    Foto's zien er relaxed en erg bekend uit.
    Mooi verhaal weer, het verbranden, ja, toch eigen schuld. Het is niet anders.
    Bangkok is mooi, ga er weer lekker van genieten, we horen het weer.
    Groetjes Harrie/Nanny