Big Island Tour

Door: Daan

Blijf op de hoogte en volg Daan

11 Mei 2007 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Big Island Tour,

Na vele mislukte pogingen om een auto te huren hadden we uiteindelijk maar een tour geboekt om de schoonheden van Big Island te zien.
De tour begon om 0700 uur (pfff) als eerste gingen we naar een koffie plantage (Kona staat bekend om zijn koffie). Was wel aardige om te zien maar aangezien we beide geen koffie fans zijn was het proeven van allerlei smaken niet echt onze uuhm cup of tea…
Daarna gingen we naar black beach, wanneer het lava in de zee gaat voordat het opdroogt dan vergruist het zodat er zwarte stranden ontstaan. Was erg apart om te zien bovendien waren we weer turtles!
Toen kwam het hoogte punt van de tour; een bezoek aan de vulkaan. Toen we voor het eerst de vulkaan zagen waren we erg verbaasd. We hadden beide een totaal andere voorstelling van een vulkaan. Het ziet er totaal niet uit zoals in films (deze dan tenminste) het is gewoon een hele grote krater niet eens op een berg. Dat maakte de indruk overigens niet minder, het is echt heel cool om te zien dat rondom de vulkaan allerlei gaten zijn waar rook uit komt (soort ventielen waar de vulkaan zijn druk van de magma kwijt kan). Aan de aarde rondom de vulkaan die helemaal open gebarst is kun je goed zien wat voor druk er heerst wanneer er uitbarsting is. Ook de opgedroogde lava richting de zee van verschillende uitbarstingen is goed te zien, allemaal erg interessant om gezien te hebben.
Na de vulkaan verlaten te hebben gingen we een lava tube bezoeken. De lava gaat in allerlei kanalen onder de vulkaan door richting de zee, op en of andere reden (weer eens niet goed opgelet) is de lava niet meer in die kanalen waardoor er grotten overblijven.
Als laatste gingen we naar een waterval (echt alles is op dat eiland; stranden wit/zwart, rainforrest, vulkanen, en dus ook watervallen) was ook weer mooi om te zien. Op de weg terug zagen we nog veel grotere watervallen maar dit is geloof ik de enige waar je erg dicht bij kan komen zonder door de rimboe te hoeven.

In begin waren we beetje huiverig voor deze tour maar uiteindelijk zijn we super blij dat we al deze coole dingen weer gezien hebben!!

Alohaaaaa

• 11 Mei 2007 - 08:42

BartjeW:

He Daantje,

De leuke en mooie ervaringen lijken zich op te stapelen en das natuurlijk altijd leuk :) ! Ik zou zeggen,... Tot nooit?!?!?

Groetjes en veel plezier nog!!!!

Bart

P.S. Grappig trouwens dat je tussen haakjes erbij zegt dat Kona bekend staat om zijn koffie, want aangezien ze er bekend om staan wist ik dat natuurlijk al lang ;).

• 11 Mei 2007 - 11:13

An En Pierre:

geweldig wat jullie daar allemaal zien en meemaken daar kunnen wij alleen maar van dromen geniet ervan pierre en an

• 11 Mei 2007 - 18:10

Josti :

He Dano,

Goed bezig ! Goed bezig ! Als ik eens wat tijd over heb.....

PS An en Pierre: Het is daar allemaal wel mooi en zo, maar het Gat van Reef heeft ook zijn charme en die schildpad is duidelijk ge-fotosjopt....

• 13 Mei 2007 - 11:27

Schneider:

Hey Daan!
    Mooie verhalen allemaal! Wanneer kom je met je cruise in de singels van Breda liggen? Dan kunnen we weer ouderwets een biertje in het Keteltje doen!

Groet,

Ruben

• 23 Mei 2007 - 07:51

Gerard Postema:

He Daan, mooi man dat je werk en rondreizen zo combineerd, nog geen pokerarm trouwens. Ik zal regelmatig kijken op deze site en lekker wegdromen. Geniet van de momenten en tot ooit.

adios, Gerard