chillen in Mexico City
Door: Daan
Blijf op de hoogte en volg Daan
09 April 2007 | Mexico, Mexico-stad
Zo mijn eerste stad na mijn dobber avontuur. Deze week stond in het teken van chillen, sightseeing en pokeren. Ik had dan ook geen hostel geboekt maar een appartement met internet.
Het straat beeld in Mexico City word bepaald door mensen die op straat hangen, of ze eten of ze slapen. Het eten word veelal op straat bereid in allerlei kraampje of gewoon wat mensen met een gaststelletje (ziet er erg leuk uit). Verder zie je erg veel politie/beveiliging wat de criminele achtergrond van de stad verraad (Mexico City is de meest criminele stad van de wereld). Wat ook wel leuk is dat je overal nog VW Kevers rond ziet rijden, deze auto werd nog tot een paar jaar geleden geproduceerd in Mexico.
Qua Cultuur heb ik wat musea gezien een paar kerken en een of andere concert/opera gebouw allemaal redelijk interessant…maar ben meer de reizigers die houd van wat meer avontuurlijkere dingen.
Ben hier overigens een keer in een typisch Mexicaans restaurant gaan eten de eerste indruk is dat het eten allemaal redelijk vettig is, maar kijk je dan een paar dagen verder dan blijkt dat de volgende dagen automatisch balansdagje worden…
Al met al een erg rustig weekje, lekker gechilled en de pot gespekt.
Op naar het nachtleven in Cancun!
Hasta Luego
09 April 2007 - 16:42
Harrie En Nanny:
Het straatbeeld lijkt dus ook een beetje op het Thaise leven.Lekker relaxed allemaal.Mensen die elkaar totaal niet kennen maken een praatje met elkaar.Men eet en drinkt met elkaar en maakt zich vooral niet druk.Crimineel, ja dat is minder. De maatschappij draagt hieraan bij denk ik. Toch meer het egoisme van de mens.
Daan, fijn dat je hebt kunnen chillen.Vroeger heette dat gewoon lekker weinig doen.
We horen weer van je en ik ben blij dat je cultureel toch een en ander opgestoken bent daar.Liefs van ons