Change of plans!

Door: Daan

Blijf op de hoogte en volg Daan

26 Maart 2007 | Venezuela, Caracas

Hellooooo,

CHANGE OF PLANS: Na er redelijk wat denkwerk heb ik besloten het schip te verlaten…

Voor sommige een verassing (papa mama uitleg volgt). Maar na een paar maanden Caribbean, wat super was, heb ik nu erg veel zin om op mijn eigen houtje verder te gaan reizen.
Het leven op de boot is redelijk oké maar wat betreft het ECHT zien van landen blijft het wat beperkt. Na de Caribbean gaan we zoals eerder beschreven richting Mexico. We gaan daar totaal 3 havens aandoen, de kans is groot dat we er daadwerkelijk 3 zien is niet groot omdat er altijd wel een oefening of IPM (er moeten ten aller tijden een aantal mensen aan boord blijven voor veiligheidsredenen) is. Aangezien ik niet naar die boot ben gegaan om alleen het Casino te zien is dat erg zonde. In de Caribbean was dit geen probleem aangezien we iedere 20 dagen terug kwamen op het zelfde eiland.
Ook de verdiensten op de boot zijn erg achteruit gegaan. Tot Maart was het hoogseizoen in de Caribbean, wat betekend duurdere cruisen, rijkere mensen...fooi! . Afgelopen week hadden we het gros van de dagen een loon niet hoger dan 15-20$ per dag! Dus ook het geld is niet echt reden om te blijven.
Baal wel een beetje dat ik wat mensen achter laat bijv. mijn roommate, is echt een goed vent. Hij was niet echt blij met het feit dat ik ga vertrekken (dacht dat hij me ging vermoorden). Ook ben ik erg goed bevriend geraakt met wat andere mensen buiten het Casino, ga die zeker opzoeken na al het gereis…

Anyway…

Nadat ik, na wat speurwerk, ondervond dat reizen naar Mexico erg goedkoop was heb ik de knoop doorgehakt (vlucht naar Mexico City was maar150$!) Ook heb ik mijn verdere reis gepland, na Mexico (blijf daar 6 weken) vlieg ik via LA (blijf daar 1 dag, ff kijken) naar Hawaï (Honolulu) om daar vervolgens 2 weken te blijven. Vlucht vanuit Mexico was erg duur en vanaf Hawaï vlieg je voor 250$ naar Sydney bovendien is Hawaï niet de vervelendste plaats op aarde.
Na Hawaï vlieg ik naar Sydney om daar vervolgens 3 maanden te reizen in Australië. Na Australië vlieg ik naar waarschijnlijk naar Bangkok (mannuh gezellig??), welke landen ik vanuit daar ga aandoen weet ik nog niet. Tickets zijn overigens helemaal niet duur als je even zoekt van Miami tot Sydney kost me ongeveer 700$.
Verder heb ook al redelijk goed idee wat ik allemaal ga zien. Ik werk samen met meisje uit Australië, zij heeft echt een heel plan gemaakt met dingen die de moeite waard zijn. Ook heb ik hier een Mexicaan gevonden die hetzelfde voor me gedaan heeft voor Mexico.
Erg blij met die mensen!! Gaat me erg veel tijd schelen om dingen uit te zoeken…

De Casino Managers waren overigens erg relaxed toen ik ze het nieuws vertelde.
Beide hadden zoiets van: wooh cool plan good for you!!
Rest van het casino personeel, waar ik overigens niet zoveel mee heb (zijn allemaal stelletjes uit oost europa die echt niets ondernemen dan sparen en weg schralen in hun kamertje), reageerde ook allemaal redelijk cool. Voor hun is het namelijk klote als er iemand gaat, 1 breaker minder..

MAAAAAAR voordat ik ga heb ik nog tot aan april Caribbean waar ik ik met volle teugen van ga genieten! Deze week word weer een zeer actieve week vol met coole activiteiten..

Ciao for now!

• 26 Maart 2007 - 15:48

Bram:

• 26 Maart 2007 - 16:51

Harrie En Nanny:

Om eerlijk te zijn sta ik er niet van te kijken.Doe waar je zin in hebt, en is de boot niet wat verwacht, dan vertrekken gewoon.Groot gelijk.Goed wat je allemaal gaat zien zeg !!!!It's your life.
    je blijft toch wel op deze site berichten he, want we willen natuurlijk niks missen.En foto's blijven maken, of was het toestel nu kapot??
    Geniet van de activiteiten deze week weer en we horen weer van je.groetjes van ons doeiiiii

• 26 Maart 2007 - 18:10

Ellie:

He Daan,

Leuk om je avonturen te volgen!!! Moet steeds denken aan ons gesprek in Bruxelles van ongeveer vorig jaar :-) Vind het echt super van en voor je dat je dit bent gaan doen!

Geniet er van ennnnee.... we verwachten natuurlijk nog veel spannende, uitgebreide en grappige verhalen.

Have fun!

Ellie

• 26 Maart 2007 - 19:35

Dikkie:

had eigenlijk nis anders van je verwacht m8,ga lekker genieten en je andere beroep uitoefenen als het nodig is,een kaartje leggen zal wel ff geleden zijn;)
    als ik een beetje goed geteld heb zit je rond oktober in Azie en dan ga ik je daar gewoon opzoeken... Verder gaat hier alles prima,hoop je snel weer eens te spreken of te msnen... en zoals yvonneke altijd zegt: GENIET ERVAAAAAAN!!!!!

• 27 Maart 2007 - 07:11

Ed En Jolanda:

HOPPA, goed bezig!

• 28 Maart 2007 - 10:31

Flinkie:

Hey Daan!
    Wat een veranderingen allemaal! Maar wel super relaxt. Zo heb je tóch op een cruisschip gewerkt en ga je nu alleen nog maar meer van de wereld zien toch! Ik vind het een goeie beslissing van je. Voor het geld hoef je daar zéker niet te blijven en je collega's vergeven je ook wel, dus lekker gaaaaan met die banaaaan!
    Geniet nog heel even van de caribbean en veel plezier in Mexico! Ik lees het wel weer in je volgende verhaaltjes :-d

• 28 Maart 2007 - 11:31

Bennie:

Hey Dani,
    Lekker verder gaan met reizen. Nou ben je toch bezig. Have fun en we spreken elkaar weer.
    Trouwens Bram, knappe Pole.

• 30 Maart 2007 - 08:35

Koen:

Hee Dani,

Goed bezig. Ik zou zeggen neem het ervan.
    We lezen het allemaal wel.
    Je lijkt wel een beetje onze 'oom roel' van de freggles.Wie het kent weet wat ik bedoel.

Muziektip van deze week:
    Nieuwe cd van Last days of april - Might as well live.

• 31 Maart 2007 - 17:09

Paapie:

daantje bangkok hmmmmmm...klinkt lekker he Ik denk dat we voor het thai thai poppetje gaan van de zomer..hihi neem aan dat alles goed met je gaat anders hadden we dat natuurlijk wel vernomen.Ik heb vandaag mijn grootste shit voor mijn huisje gekocht waarvan ik 19 april!jaja je leest het goed..de sleutel krijg.dus ook voor mij spannend!het gaat je goed surfdude! have fun en we spreken me kaar snel weer. mzzlllss